Erdélyi Táncház találkozó

Erdélyi Táncháztalálkozó 2018 Székelyudvarhely

2018. szeptember 14-16

Jó hírünk van. 2018-ban is lesz találkozás Udvarhelyen Erdélyi Táncháztalálkozó, Székelyudvarhelyen, 2018. szeptember 14-16-án. Ismét táncháztalálkozót hirdetnek Udvarhelyen, a 41 éves erdélyi táncházat ünnepelve és éltetve. Most adunk hírt jó előre, hogy mindenki biztosan oda- és ráérjen:

Szeptember 14-16, Székelyudvarhely

Mindenkit várunk. Találkozni jó. Öröm rég nem látott kollégát, barátot megölelni, öröm a szabott és beosztott időn kívüli (szabad) időt együtt eltölteni, hogy ismét és ismét átéljük a találkozás örömét, azt, hogy országtól - kortól - lakhelytől függetlenül a táncházban, a hagyományos paraszti kultúra szeretetében, összetartozunk.

Honeybeast koncert

Időpont: 2018. Június 10.

Honeybeast // Székelyudvarhely (RO)
V, 20:00 UTC+03
Székelyudvarhely
Odorheiu Secuiesc (Románia)

Siculus fesztivál

A 2018. szeptember 6–9. között Székelyudvarhelyen megtartandó zenei fesztivál versenyprogramja kétfordulós. A rock, pop-rock, folk-rock, metal stb. zenei stílusok valamelyikét játszó zenekarok vagy szólóénekesek két saját szerzeménnyel nevezhetnek be az első fordulóba. Kérik, hogy demofelvételt, esetleg YouTube-linket töltsenek fel a benevezéskor, továbbá a benevezési lap mellé csatolják a dalok kottáját dallamakkord-jelzésekkel, alatta a szöveggel, továbbá egy darab nagy felbontású zenekari fotót „jpg” formátumban.

Jelentkezési határidő: 2018. július 7.
Online regisztráció: http://siculusfestival.hargitamegye.ro

A benevezők felvételeit szakmai zsűri bírálja el. A nyerteseket meghívják a Székelyudvarhelyen szeptember 6–9. között megszervezett VI. SICULUS Fesztivál versenyprogramjába, a döntőre, amelyről professzionális videofelvétel készül. A döntőbe került zenekaroktól három zenekari vagy szóló énekesi produkciót kérnek, önmaguk bemutatásával.

Minden zenekarnak 15 perc és maximum 3 dal műsoridő áll a rendelkezésére. A produkciók után a zsűri röviden szakmailag értékeli a versenyzők teljesítményét. Értékes nyereményekkel, valamint más fesztiválokon való bemutatkozási lehetőségekkel jutalmazzák a nyerteseket.

A második fordulóba jutó benevezők számára a fesztivál programjain való részvétel ingyenes, a bejelentkezés díjmentes.

Partnerek: Román Televízió Magyar Nyelvű Adása, Művelődési Ház, Székelyudvarhely, Príma Rádió, Kolozsvári Rádió Magyar Adása, Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF), Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET).

Információ: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Székelyudvarhely, 1918. december 1. utca 9. szám, 2. emelet, Hargita megye, e-mail: office@hagyomany.ro, telefon: +40-266-214440, +40-744-600928.